Festival Jordi Savall

El Festival Jordi Savall és el festival de música antiga que dirigeix el reconegut intèrpret i director Jordi Savall. Inaugurat l’agost de 2021, coincidint amb la celebració del seu vuitantè aniversari.
El Festival Jordi Savall reivindica la importància de la recuperació del patrimoni cultural i musical històric al segle XXI i promou el reconeixement i la difusió del llegat musical creat durant la llarga i prolífica trajectòria del mestre Savall, amb més de cinquanta d’anys dedicat a la recerca, a la investigació, a la pedagogia, a la interpretació i a la difusió del patrimoni musical i cultural.
Aquest festival està orientat a esdevenir una de les cites musicals i culturals més importants del país en el seu àmbit i a reivindicar el patrimoni cultural de Catalunya.

Sota aquesta premissa, el 3r Festival Jordi Savall tindrà lloc entre els mesos de juliol i d’agost de 2023 a Montblanc, a Santes Creus i a Poblet amb un programa de concerts dels diversos conjunts musicals dirigits pel mestre Jordi Savall, que són Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya, Le Concert des Nations i Orpheus 21, a més de conferències i concerts de joves propostes emergents.
El Festival Jordi Savall esdevé una oportunitat de promoció cultural i d’impuls econòmic i turístic per a tota la zona del sud de Catalunya i especialment per a l'Alt Camp, la Conca de Barberà i el Camp de Tarragona. Compromès amb aquest territori, el festival vol potenciar i donar a conèixer el patrimoni cultural i natural d'aquesta regió amb una proposta cultural d’excel·lència i de projecció internacional que té voluntat de continuïtat i la capacitat d’establir un eix cultural entre els diversos espais històrics de la zona vinculats a la ruta del Cister, com seran enguany el Reial Monestir de Santes Creus, la vil·la de Montblanc i el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet.

A més, el Festival Jordi Savall contribueix a la tasca de projecció de joves talents musicals i de propostes de gran qualitat i originalitat amb un repertori que abraça des de les músiques medievals fins a les peces del classicisme, així com les músiques mediterrànies i orientals. La finalitat última d’aquest festival és arrelar al país l’ampli llegat del mestre Savall.

Escenaris

El Festival Jordi Savall té lloc en diversos escenaris històrics. Els emplaçaments de Montblanc, Poblet i Santes Creus ofereixen al visitant una enorme riquesa natural, cultural i patrimonial i teixeixen el conjunt territorial de La Ruta del Cister.

Podeu conèixer tota la riquesa cultural d’aquest entorn així com obtenir informació d’allotjaments i gastronomia al següent enllaç: www.larutadelcister.info

ORGANITZA

Fundació Centre Internacional de Música Antiga

AMB EL SUPORT DE

INSTITUCIONS

Generalitat de Catalunya Departament de Cultura
INAEM
Diputació de Tarragona
Ajuntament de Montblanc
IEMed
Consell Comarcal de la Conca de Barberà
Region Occitanie
EFFEA EFA

EMPRESES

SABA
Domenio Wines
Vank
Events
SAS
UPRA SL
Verallia

MECENES

Sabadell Fundació
Fundació Martí l´Humà
Fleur d´Epee Produktions
Amics de la Fundació

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

Ajuntament d´aiguamurcia
Monestir de Poblet
Trias
Sit&B

MITJANS COL·LABORADORS

Diari ARA
Diari de Tarragona
Catalunya Ràdio
Catalunya Música
Dia del Mediterráneo

AGRAÏMENTS

Francesca Llopis
Escola de Música EL MUSICAL
L’Abadia de Santes Creus